Parmesanbollar

När du vill bjuda på ett tilltugg till drinken eller inleda en lätt måltid passar dessa fluffiga och utsökta munsbitar alldeles utmärkt att servera.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 150 g parmesanost
  • 150 g parmaskinka
  • 2,5 dl vatten
  • 50 g smör eller margarin
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 4 ägg

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Riv parmesanosten och tärna parmaskinkan.
  2. Koka upp vatten och matfett. Ta kastrullen från värmen och vispa ner mjölet med en kraftig visp.
  3. Ställ tillbaka kastrullen på plattan en mycket kort stund. Rör kraftigt tills mjölet släpper bottnen.
  4. Ta åter kastrullen från värmen och rör ner äggen, ett i taget.
  5. Tillsätt osten och skinkan och blanda väl. Klicka ut ca 30 bollar av smeten på en bakpappersklädd plåt.
  6. Grädda bollarna mitt i ugnen ca 20 minuter tills de fått gyllene färg och känns lätta. Servera dem varma.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…