Parmesanrostade nötter

Är egentligen tänkta som tilltugg till kall sangria, men jag lovar att dom är minst lika goda till varm glögg!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 150 g cashewnötter
  • 1 msk smör & rapsolja, oliv
  • 1 1/2 dl finriven parmesanost
  • 1/2-1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda nötterna med oljan.
  3. Lägg ner osten i en plastpåse. Lägg i nötterna och skaka så att de blir parmesanpanerade.
  4. Lägg ut dom tunnt på ett ungssäkert fat. Salta.
  5. Rosta dem 15 minuter tills dom blivit spröda och fått en fin färg. Rör om någon gång under tiden.
  6. Låt kallna innan dom bryts isär och serveras.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Kryddiga mandlar

Riktigt goda och kryddiga mandlar där smaken kommer i följande ordning; Det söta, det salta och det heta. Jag åt ensam upp hela skålen…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr