Friterade stora gröna oliver fyllda med manchego-ost

Ett fantastiskt tilltugg som är krämigt, salt och gott! Passar bra på en buffé, till rätter från medelhavet eller på egen hand till rött vin.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 12-15 stora gröna oliver utan kärnor
  • 50 g manchego-ost
  • 1 dl vetemjöl
  • 3 st ägg
  • 1 dl pankosmulor (asiatiska brödsmulor)
  • Frityrolja (för fritering av oliverna)

Gör så här

  1. Börja med att riva manchegon och fyll oliverna med osten.
  2. Dubbelpanera oliverna först i mjölet, sedan äggen och sist pankosmulorna.
  3. Hetta upp frityroljan till 160 grader. Det är väldigt bra om ni har en termometer om ni är ovana att fritera.
  4. Fritera oliverna tills de är frasiga och gyllenbruna.
  5. Ta upp dem och lägg på ett hushållspapper.
  6. Ni behöver inte salta dessa eftersom oliverna och osten är naturligt salta.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr