Parmesansnurror

Väldigt goda och lättlagade. Perfekt som mingelrätt eller litet tilltugg till drinken. Går utmärkt att förbereda och stoppa i kylen eller frysen, för att strax innan gästerna kommer grädda dom i ugnen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 rulle kyld smördeg
  • 200 g extrasaltat mjukt smör
  • 2 sardellfiléer
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1-2 dl riven parmesan
  • Pizzakrydda/oregano
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Mosa sardellfiléerna med en gaffel så att det blir "mos" av dem (inga stora bitar kvar). Blanda sardellerna med det mjuka smöret väl. Tillsätt sedan parmesanen, vitlöken, saltet och pizzakryddan.
  2. Kavla ut smördegen mellan bakplåtspapper så att den blir tunn, bred sedan ut smöret jämnt och riv ev. över lite extra parmesan.
  3. Rulla ihop smördegen tight (annars flyter fyllningen ut). Lägg helst rullen i kylen/frysen en stund så är den lättare att skära. Skiva rullen i tunna skivor 1/2-1 cm tjocka.
  4. Grädda i 225 grader tills gyllenbruna.

Kommentarer

jättegoda och enkla

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…