Parmesanstänger

Knaprigt goda till drink eller buffébordet. Kan göras i god tid och frysas in.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten (ljummet)
  • 2 tsk salt
  • 1msk olja
  • 13-14 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 1 ägg
  • 100 g valnötter
  • 200 g parmesanost
  • 2 msk gourmetsalt
  • 2 tsk sesamfrön

Gör så här

  1. Smula jästen i en degbunke, häll i vattnet rör till jästen har löst sig.
  2. Tillsätt salt,olja och det mesta av mjölet,knåda samman tilll en smidig deg.
  3. Låt den jäsa ca:40 min (övertäckt)
  4. Tag upp degen på mjölat bakbord dela den i 2 delar, kavla ut
  5. varje del till 2 rektangulära plattor.
  6. Pensla degplattorna med uppvispat ägg.
  7. Hacka valnötterna grovt, riv osten,strö nötter,ost och saltet över degplattorna.
  8. Vik ihop på mitten, sporra eller skär en cm breda remsor och vrid ändarna åt var sitt håll
  9. .
  10. Rulla stängerna i sesamfrön och lägg dem på plåt med bakpapper.
  11. Låt jäsa ca:10 min.
  12. Grädda mitt i ugnen 10-12 min

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…