Påsk Tårta

En tårta som går att variera i det oändliga!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllningsförslag:
  • Chokladmousse
  • Jordgubbsmousse
  • Spackling:
  • 200 g mascarpone
  • 200 g philadelphia
  • 2 msk florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Dekorering:
  • Marsipan
  • Choklad
  • Godisägg

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smörj och bröa noga en rund form, ca 26 cm i diameter (för 10 bitar).
  3. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver väl i en separat skål. Rör ner mjölet i äggblandningen. Häll smeten i formen.
  4. Grädda ca 40 minuter i nedre delen av ugnen. Låt svalna.
  5. Dela i tre delar. Alternativt köp färdiga tårtbottnar.
  6. Smält choklad och spritsa ut lagom tjocka strimmor på bakplåtspapper. Låt stelna, helst i kyl.
  7. Lägg den första delen på ett tårtfat, bred ut (valfri) fyllning.
  8. Lägg på den andra tårtdelen och bre ut (valfri) fyllning.
  9. Avsluta med sista tårtbotten.
  10. Blanda mascarpone, philadelphia, florsocker och vaniljsocker efter smak! Smaka er fram till vad just ni tycker om. Bred ut blandningen på tårtan. Täck på sidorna och uppepå.
  11. Kavla ut marsipan och täck tårtan,
  12. Dekorera med chokladstrimmor och godisägg.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@neta71

Mammas ansjovistårta

Det är världens godaste och enklaste ansjovistårta. även de som inte tycker om fisk äter denna tårta. Perfekt till påsk och midsommar, men även…

@soleado

Apelsinmunk

En unik söt efterrätt till Påskfesten. Min inspiration kommer från spanska buñuelos de viento (vindmunkar) från Almogía Málaga, ett arabiskt recept som detta är…

@fetgnu

Krämig chilisill

Sillen är en viktig del i våra högtider. Jul, påsk och midsommar är sillen i centrum. Själv älskar jag sälta, krämighet och hetta! Därför…