Påskchokladrutor

Lättbakade chokladrutor med påskmust i smeten och glasyren. Till jul kan man byta ut påskmusten mot julmust.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Kaka:
  • 7 ägg
  • 6 dl socker
  • 3 dl flytande margarin
  • 3 dl vatten
  • 4 msk kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 7 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 2 ¼ dl påskmust
  • Glasyr:
  • 100 g smör el. margarin
  • 5 dl florsocker
  • 4 msk påskmust
  • 1 msk vaniljsocker
  • Pynt:
  • Strössel
  • Godis påskägg

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en långpanna, 30 x 40 cm.
  2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt flytande margarin och vatten och vispa så allt blir blandat.
  3. Blanda mjöl, bakpulver, kakao och vaniljsocker i en bunke och sikta ner mjölblandningen i äggsmeten. Rör ner mjölet i smeten. OBS! Vispa inte ner mjölet då försvinner luften i smeten och kakan blir tung.Rör till sist ner påskmusten.
  4. Häll smeten i långpannan och grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 30 min. Känn efter med en provsticka i kakans mitt om den är färdiggräddad. Stickan ska vara torr då den dras upp. Låt kakan svalna helt i långpannan.
  5. Gör under tiden glasyren: Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser. Häll det smälta smöret och påskmusten i de torra ingredienserna och rör om till en slät smet. Om du vill kan du färga smeten gul med några droppar gul hushållsfärg.
  6. Bred ut glasyren på den kalla kakan och strö över strössel. Låt kakan stå svalt en stund så att glasyren stelnar innan du skär upp kakan i rutor. Pynta rutorna med godis påskägg då de ska serveras. Rutorna går utmärkt att frysa utan godis påskägg.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr