Påskgodis marsipanägg doppade i choklad

Fint och gott påskgodis. Gör ägg av marsipan och doppa i choklad och toppa med ingredienser efter egen smak.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 250 g marsipan (eller 200 g mandelmassa
  • 1 dl florsocker)
  • 100 g mörk blockchoklad
  • ½ msk olivolja
  • några droppar gul hushållsfärg

Gör så här

  1. Om du inte har marsipan, ta då och riv ca 200 g mandelmassa på ett rivjärn och blanda med 1 dl florsocker, använd fingrarna och arbeta ihop till en deg, tillsätt ev ½ msk vatten för att det ska bli en bra "deg".
  2. Färga marsipanen med gul hushållsfärg. Det räcker med några droppar, använd inte för mycket.
  3. Ta små degkluttar och forma till ägg.
  4. Smält chokladen och blanda med oljan till en slät smet.
  5. Doppa marsipanäggen i choklad och strö ev. över strössel, kokosflingor, syltade apelsinskal efter egen smak. Lägg på smörpapper tills chokladen stelnat.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@neta71

Mammas ansjovistårta

Det är världens godaste och enklaste ansjovistårta. även de som inte tycker om fisk äter denna tårta. Perfekt till påsk och midsommar, men även…

@soleado

Apelsinmunk

En unik söt efterrätt till Påskfesten. Min inspiration kommer från spanska buñuelos de viento (vindmunkar) från Almogía Málaga, ett arabiskt recept som detta är…

@fetgnu

Krämig chilisill

Sillen är en viktig del i våra högtider. Jul, påsk och midsommar är sillen i centrum. Själv älskar jag sälta, krämighet och hetta! Därför…