Påskmuffins

Jättegoda och pasar inte bara till påsk.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2½ mjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 dl strösocker
  • 60 g smält smör
  • 5 msk lättyoghurt med citronsmak
  • ½ citron, finrivet skal
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 ägg, lätt vispat
  • Limelag:
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 2 msk strösocker
  • Glasyr:
  • 4 dl florsocker
  • 25 g smält smör
  • 3 msk pressad citronsaft
  • Gul hushållsfärg
  • 30 små chokladägg eller andra godisägg

Gör så här

  1. Förvärm ugnen till 200 grader. Smöra eller placera pappersformar i 10 av fördjupningarna på en muffinsplåt med 12 fördjupningar.
  2. Gör muffinsen genom att blanda samman mjöl, bikarbonat och socker i en stor skål. Blanda i en annan skål samman smält smör, yoghurt, citronskal och -saft samt ägg. Tillsätt sedan blandnigen till de torra ingredienserna och rör lätt tills allt pricis blandats.
  3. Fördela smeten jämnt i den förbreda plåten. Grädda i cirka 15 min eller tills muffinsen rest sig och blivit gyllenegula.
  4. Gör limelagen medan muffinsen gräddas. Värm försiktigt upp limeskal, limesaft och socker i en litten kastrull tills sockret löst sig. Ta bort från värmen och låt svalna i cirka 5 min, häll sedan lagen genom en finmaskig sil (t ex en tesil) ner i en kanna. Ringla lite varm lag över de färdiggräddade, varma muffinsen. Låt svalna helt i plåten.
  5. Gör glasyren genom att sikta ner florsocker i en skål. Värm försiktig upp smöret och citronsaften i en liten kastrull tills smöret smält. Häll smörblandnigen över florsockret och rör tills glasyren blivit slät och glansig.
  6. Tillsätt cirka 3-4 droppar gul hushållsfärg till glasyren. Rör tills allt blandats och bre sedan ljusgul glasyr på muffinsarna. Granera varje muffins med tre godis ägg. Låt glassyren stelna före servering.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…