Påsksol

Spritig cocktail som doftar smultron och sommar. De japanska bären är som bäst på våren och passar bra nu då vi börjar längta efter att skörda våra svenska trädgårdar och skogar. Vacker cocktail där halverade knallgula frukter toppar ett glasklart isberg.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 cl torr vermouth, Noilly Prat
  • 1 cl triple sec, Cointreau
  • 2 cl smultronvodka
  • 2 cl gin
  • 5 physalis
  • Isbitar

Gör så här

  1. Halvera bären. Ställ ett cocktailglas i frysen. Lägg sju isbitar på en kökshandduk, bind ihop till ett knyte och slå mot ett hårt underlag. Blanda sprit, likör och vermouth i ett kärl. Tag fram det kalla glaset. Lägg den krossade isen på botten. Häll över drinken och toppa med de halverade bären.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@router

Lane sill

Detta är en fisk rätt som jag brukar servera tiil jul, påsk och midsommar

@racy

Citroncupcakes

Söta och goda citroncupcakes=) Gjorde dom till påsk så därför ett litet chokladägg på.