Påsktårta med mandel och choklad

En enkel men mycket god tårta som med fördel kan göras ett par dagar i förväg. Dekorera kakan samma dag som den ska serveras.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g mandelmassa
  • 4 ägg
  • Rivet skal av 1 apelsin
  • 3 msk Cointreau
  • 100 g nougat, typ Odense
  • ½ dl vispgrädde
  • 100 g mörk choklad
  • 25 g vit choklad
  • 25 g mjölkchoklad
  • Godisägg
  • 3 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj och bröa en rund slät bakform.
  3. Riv mandelmassan och blanda med äggen. Rör i apelsinskalet och blanda till en jämn smet.
  4. Häll i formen. Grädda i nedre delen av ugnen 25 minuter.
  5. Stjälp upp kakan och droppa cointreaun, alt. apelsinsaft över. Hyvla nougaten, med en osthyvel, och lägg ovanpå den varma kakan. Låt kallna.
  6. Koka upp grädden och lägg i den mörka chokladen, rör tills den har smält. Bred glasyren över kakan.
  7. Gör spån av den vita och ljusa chokladen med hjälp av en potatisskalare och dekorera tillsammans med godisägg.
  8. Servera med vispad grädde.

Kommentarer

Supergod & enkel tårta perfekt för glutenallergiker!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…