Påsktårta

Snabbt rör du samman och gräddar en sockerkaka, som enkelt förvandlas till en påsktårta med vispgrädde och läckra frukter eller bär. För att markera påsken kan du gärna dekorera med små marsipankycklingar eller –ägg.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1 ½ dl Finkornigt Strösocker
  • 3/4 dl potatismjöl
  • 3/4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk varmt vatten
  • Fyllning & garnering:
  • 1 mogen mango
  • 250 g jordgubbar (färska eller tinade djupfrysta),
  • 4 msk Finkornigt Strösocker
  • Saft av 1 apelsin
  • 100 g marsipan
  • 1 1/2 – 2 dl vispad grädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en rund kakform.
  2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
  3. Blanda mjölsorterna och bakpulver. Vänd ner i äggsmeten.
  4. Rör ner det varma vattnet. Häll smeten i formen.
  5. Grädda ca 35 minuter mitt i ugnen.
  6. Låt kakan svalna något innan den stjälps ur formen. Låt den kallna under formen
  7. Förbered fyllningen under tiden:
  8. Skölj jordgubbarna, nyp bort bladfästena och strö på sockret. Skala mangofrukten, skär loss fruktköttet längs stenen i mitten. Skär fruktköttet i strimlor och mindre bitar. Tag ifrån några fina bitar mango samt jordgubbar till garnering. Dela övriga i mindre bitar.
  9. Riv mandelmassan på den grova sidan av rivjärnet. Rör den mjuk med apelsinsaften.
  10. Dela kakan i två bottnar. Bred mandelmassan på den undre bottnen. Lägg på fruktbitar och vispgrädde. Lägg på den andra bottnen.
  11. Bred eller spritsa grädde ovanpå kakan. Garnera med jordgubbar och mango.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept