Passionerad crème brülée

Desserten går bra att förbereda och bara ställa in i ugnen strax före serveringen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 ägg
  • 2 äggulor
  • ½ dl socker
  • 3 passionsfrukter
  • 2½ dl kokosmjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk råsocker

Gör så här

  1. Vispa ägg, äggulor, socker och fruktkött från passionsfrukterna i en skål som tål vattenbad. Koka upp kokosmjölk och grädde i en kastrull. Häll den heta gräddmjölken i äggsmeten i en tunn stråle, vispa hela tiden.
  2. Ställ skålen i vattenbad. Låt koka på svag värme tills krämen börjar tjockna, ca 10 minuter. Rör om under tiden.
  3. Fördela krämen i fyra skålar som rymmer 1,25 dl. Ställ skålarna i en långpanna med vatten upp till halva skålen. Grädda i ugn i 175 grader ca 20 minuter tills krämen stannat. Ställ kallt i tre timmar.
  4. Strö lite råsocker över varje skål och ställ in i ugnen på grillvärme. Låt sockret "bränna av" lite. Titta hela tiden, det går på någon minut.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…