Passionscheesecake

Frisk och härlig cheesecake som gör succé när den serveras.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajdeg:
  • 100 g margarin
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 3/4 dl socker
  • Fyllning:
  • 250 g kesella gourmet
  • 0,5 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • rivet skal av 1 väl tvättad citron
  • Gelé:
  • 5 gelatinblad
  • 2 passionsfrukter
  • 1,5 dl apelsinjuice
  • 3/4 dl florsocker
  • 0,5 dl saft av citron

Gör så här

  1. Hacka samman ingredienserna till pajdegen för hand eller i matberedare. Tryck ut den i en form som är ca 24 cm i diameter med löstagbar kant. Låt degen gå upp en bit på kanten och nagga botten.
  2. Låt skalet vila 30 min i kyl eller 15 min i frys.
  3. Grädda i ugn vid 175 - 200° i 15-20 min.
  4. Låt svalna.
  5. Blanda samman fyllningen. Häll den i pajskalet.
  6. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Gröp ur passionsfruktsköttet. Blanda apelsinjuice, florsocker, citronsaft och fruktkött.
  7. Smält gelatinbladen på svag värme och vispa ner i blandningen. Bred gelén över kakan med en sked. Ställ kallt en stund.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…