Passionsfruktmuffins

Så himmelskt goda! Gör dem på sommaren när jordgubbarna är goda - för det ska vara färska gubbar i. Sen är det bara att frysa in och plocka fram när man behöver minnas sommaren!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 dl mjölk
  • 1/2 dl visp- eller kaffegrädde
  • Fruktkött från 5 passionsfrukter
  • 1 dl flytande margarin
  • 6 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Ca 3 dl hackade, färska jordgubbar
  • Strössel:
  • 3/4 dl vetemjöl
  • 20 g smör
  • 1/2 dl råsocker
  • Vispad grädde (valfritt)
  • Citronmeliss (valfritt)
  • Jordgubbar (valfritt)

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker pösigt i en skål. Vispa sedan ner mjölk, grädde, passionsfrukt och margarin i äggsmeten.
  2. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en annan skål. Rör försiktigt de båda blandningarna. Rör sist ner jordgubbshacket i smeten och ös upp i muffinsformar. (Jag sätter pappersformar i en muffinsplåt, så håller de formen.)
  3. Hacka ihop vetemjöl, margarin och råsocker till "pajdegsströssel". Tack de ogräddade muffinsen med strössel. Grädda i 225 grader ca 15 - 20 minuter.
  4. Servera som de är eller med en klick vispad grädde, citronmeliss och en jordgubbe på toppen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr