Pasta med brysselkål, kronärtskocka och bacon

Snabb och god pastasås som kom till en gång när jag inte visste vad jag skulle göra med brysselkålen i frysen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 250 g brysselkål (1 paket djupfrysta)
  • 390 g marinerade kronärtskockshjärtan (1 burk, eller ett stort hjärta per person om man köper dem i lösvikt)
  • 1–2 paket bacon à 140 g
  • 2 dl creme fraiche
  • ca 500–700 g valfri pasta

Gör så här

  1. Koka pastan.
  2. Koka brysselkålen så mjuk du vill ha den. Dela i kvartar.
  3. Dela kronärtskockshjärtanen i kvartar.
  4. Stek baconet knaprigt.
  5. Blanda allt med creme fraiche och rör ner i nykokt pasta.
  6. Ta gärna med någon matsked av oljan som kronärtskockorna marinerats i också.
  7. Vill man ha en mer "såsig" konsistens så kan man köra brysselkål och kronärtskockor med mixer en stund.
  8. Vill man göra rätten vegetarisk kan man byta ut baconet mot t.ex. sojabacon. Eller något helt annat, bara det har lite sälta.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…