Pasta med spenat och svamp

Svamptider

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 200 g champinjoner eller skogschampinjoner
  • 2 schalottenlökar
  • 2 portioner pasta, t ex penne, fjärilar eller snäckor
  • 250 g fryst bladspenat
  • 1-2 msk smör eller margarin
  • 2 dl crème fraiche, gärna lätt
  • Ca: 2 tsk osötad senap
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Borsta svampen om det behövs, skär den i skivor. Skala och hacka löken. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt spenaten koka med de sista 45 minuterna.
  2. Hetta under tiden upp lite fett i en stekpanna och fräs svamp och lök tills de fått färg. Rör om då och då. Blanda ner crème fraiche och senap och smaka av med salt och peppar.
  3. Låt pasta och spenat rinna av väl. Häll tillbaka dem i grytan och blanda i svamp- och löksåsen. Fördela i varma tallrikar och servera med bröd.

Kommentarer

Det här är min absoluta favvo pastarätt, sen länge. Enda gången ungarna inte gnäller när dom får veggomat.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…