Pasta Primavera

Vegetarisk pasta!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • ca 150 g pasta, tagliatelle eller spaghetti
  • 1/2 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 selleristjälk
  • 4 tomater
  • några kvistar persilja
  • 1/2 tsk socker
  • salt
  • peppar
  • ca 2 dl grovskuren rucolasallat
  • 2 msk pinjenötter eller flagad mandel
  • parmesanost eller annan lagrad ost

Gör så här

  1. Hacka lök, vitlök och skär selleristjälken i skivor. Fräs alltsammans, utan att det tar färg, i någon matsked olivolja i en tjockbottnad kastrull eller panna. Skär tomaten i klyftor och kläm ut kärnorna. Tärna tomatköttet och lägg i pannan, liksom den hackade persiljan och sockret. Låt koka ihop på måttlig värme 5-10 minuter. Tillsätt lite vatten under tiden till lagom såsig konsistens. Smaka av med salt och peppar. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Rosta pinjenötter eller flagad mandel i torr stekpanna. Blanda den kokta pastan med den varma tomatsåsen. Blanda också i rucolan och pinjenötter/mandel. Servera med flagad eller riven parmesanost och eventuellt lite extra olivolja.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…