Pastasås på färska tomater

Lättlagad pastasås, men så otroligt god! Den smakar som om den skulle komma direkt från Italien.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 schalottenlökar
  • 4 fint skivade vitlöksklyftor
  • 2-3 msk olivolja
  • ¾ -1 kg färska (helst solmogna) tomater
  • Generöst med färsk basilika
  • 1 riktigt liten kvist färsk rosmarin
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • Lite nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Skala och hacka schalottenlöken. Skala och skiva vitlöksklyftorna tunt. Fräs både lök och vitlök varsamt i olivolja, löken ska inte få färg.
  2. Skär under tiden tomaterna i grova bitar. Vi skalar inte tomaterna, utan delar dem bara i halvor, skär bort det lilla "fästet" och skär grovt.
  3. Lägg ner tomatbitarna i löken och låt allt koka upp. Blanda i rikligt med finskuren basilika men bara lite rosmarin. Slå på torrt vitt vin och smaksätt med salt, socker och lite nymald svartpeppar.
  4. Låt såsen koka upp och så koka under lock i 15 minuter, sedan 5-10 minuter utan lock så att såsen blir lite tjockare i konsistensen. Rör om då och då. Smaka av. Blanda sist ner lite mer strimlad basilika.

Kommentarer

Det lät riktigt gott måste testas :)

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…