Peach melba cheesecake

Cheesecake är mångas favoritdessert. Denna cheesecake har en underbr smak av persika. Det går bra att baka den en dag i förväg.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2½ dl smulade digestivekex
  • 3 msk smält smör eller margarin
  • Matfett till formen
  • 600 g philadelphiaost
  • 2½ dl strösocker
  • 2 ägg
  • 2½ dl kesella
  • 2 dl persikopuré
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk persikolikör eller persikonektar
  • 1 dl grovt hackad, färsk persika
  • Topping och garnering:
  • 3"½ dl vispgrädde
  • ½ dl hallonpuré eller hallonsylt
  • 9 färskahallon
  • Mynta- eller citronmelissblad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en rund form med matfett. Blanda kexsmulor och smält matfett i formen. Pressa ut massan i botten av formen.
  2. Vispa ihop philadelphiaosten och sockret i en mixer till en jämn smet. Vispa ner ägg, kesella, persikopuré, mjölk och likör tills allt är väl blandat. Rör ner den hackade persikan.
  3. Häll smeten i formen och baka i ugnen i en timma. Stäng av ugnen och öppna ugnsluckan helt. Låt kakan svalna i ugnen ca 30 minuter. Kyl sedan i kylskåp minst 3 timmar eller över natten.
  4. Vispa grädden och rör ner hallonpurén. Bred blandningen ovanpå kakan. Garnera med hallon och mynta- eller citronmelissblad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…