Peach Melba i bakelse

Här kombineras färska persikor och hallon i luftig smördeg och serveras med glass. En enkel och läcker sommardessert.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 6 smördegsskal
  • 450 g färska persikor
  • ½ dl strösocker
  • ½ krm vaniljpulver eller 1 tsk vaniljsocker
  • ½ krm mald kanel
  • 1 dl hallonsylt
  • 2 msk körsbärslikör
  • 400 g färska hallon
  • 3 dl vaniljglass

Gör så här

  1. Grädda smördegsformarna enligt paketets anvisningar. Låt svalna och ställ åt sidan.
  2. Skala, kärna ur och skiva persikorna. Blanda sockret med 1 dl vatten i en kastrull. Koka upp och rör om tills sockret har smält.
  3. Lägg i persikorna och sänk värmen. Låt sjuda ca 7 minuter tills persikorna är mjuka. Ta av från värmen, blanda ner vanilj och kanel och ställ åt sidan.
  4. Smält sylten i en liten kastrull. Ta av från värmen och blanda ner likören.
  5. Ta av locken från smördegsformarna och fördela persikorna i dem. Ställ de fyllda formarna på assietter. Ringla över hallonsåsen och portionera upp de färska hallonen ovanpå. Lägg på locken. Portionera upp glassen bredvid bakelsen och servera.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…