Pecan- och kolakaka

En ljuvlig kaka för nötälskare. En hållbar kaka och ganska mäktig, räcker därför till många.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajdeg:
  • Knappt 6 3/4 dl vetemjöl, 400 g
  • 200 g smör
  • Knappt 2 ½ dl florsocker, 130 g
  • 1 äggula
  • 4 msk mjölk
  • Fyllning:
  • 300 g cashewnötter och pecannötter
  • 200 g mandelmassa
  • 3/4 dl mjölk
  • 3 ½ dl socker
  • 1 3/4 dl grädde
  • Pensling:
  • 1 äggula

Gör så här

  1. Ugn 175º.
  2. Hacka samman mjöl, smör och florsocker till en smulig massa, gärna i matberedare. Tillsätt äggulan och mjölken och arbeta samman till en smidig deg. Låt vila i kylen ca 1 timme.
  3. Smörj och mjöla en pajform med löstagbar kant. Klä formen med hälften av degen. Lägg nötterna i pajskalet.
  4. Riv mandelmassan och blanda med mjölken. Smält sockret till karamell i en tjockbottnad kastrull. Hetta upp grädden och häll försiktigt ner den i karamellen. Rör ner den rivna mandelmassan och slå blandningen över nötterna.
  5. Pensla kanterna med äggula. Kavla ut resten av degen och lägg som lock över fyllningen. Gör små lufthål i locket.
  6. Baka pajen i ca 20 minuter. Låt svalna. Servera i tunna bitar.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr