Pekanpaj med Jack Daniel’s

En härlig paj från amerikanska södern. Därifrån kommer också Jack Daniel’s – en klassisk rock’n’roll-drink som gör sig nog så fint i desserter.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 125 g smör, kallt
  • 3 dl mjöl
  • 1 msk mjölk
  • 1 msk socker
  • 1 krm salt
  • Fyllning
  • 3 ägg
  • 2 1/2 dl mörk sirap
  • 1/2 dl Jack Daniel’s
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 3 dl (180 g) pekannötter

Gör så här

  1. Skär smöret i kuber ochblanda hastigt ihop alla ingredienser
  2. till pajdegen.
  3. Låt vila i kylen i 1 timme. Kavla ut och rulla upp påkaveln, flytta över till ensmord pajform, cirka 24 cm i diameter.
  4. Jämna till kanterna och nagga i botten.
  5. Ställ in i frysen i 30 minuter. Förgrädda direkt från frysen i 200 grader i 10 minuter. Sänk till 175 grader.
  6. Vispa äggen och blanda med sirap och Jack Daniel’s.
  7. Blanda mjöl, vaniljsocker,salt och socker.
  8. Häll försiktigt ner äggsmeten i mjölbunken och rör
  9. om noga så att alla klumpar försvinner. Häll fyllningen i pajskalet. Strööver pekannötterna.
  10. Grädda i ugnen i 50 minuter eller tills fyllningen
  11. stannat. Låt svalna. Skär upp och servera med vaniljglass
  12. eller vispad grädde smaksatt med Jack Daniel’s.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…