Penne med ricotta, rosmarin & pinjenötter

Lika gott som enkelt! Om du vill ha en ännu lite nyttigare lunch så kan pastan ersättas med fullkornspasta.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 200 g penne rigate, eller annan pasta
  • 6 tsk pinjenötter
  • 1 klick smör
  • 3 msk olivolja
  • Färska grovhackade rosmarinskott
  • 1 dl färsk ricotta
  • 1 msk färsk riven parmesan

Gör så här

  1. Koka pastan i saltat vatten, aningen kortare än anvisningen på förpackningen, eftersom den efterkokar lite. Häll av nästan allt vatten.
  2. Stek pinjenötterna i smör och olja tills de har fått en gyllene färg, tillsätt rosmarin och ta stekpannan från plattan.
  3. Häll i pastan och ev lite av kokvattnet. Klicka i ricottan och rör om. Lägg upp pasta­rätten och strö över parmesan.

Kommentarer

Wow! Helt gudomligt gott och superlätt!

Liknande recept