Penne med rucola i vitvinssås

En lätt och härligt, fräsch rätt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 salladslökar
  • 2 knippen rucolasallad
  • Salt
  • 400 g penne pasta
  • 1 msk olja
  • 1 dl vitt vin
  • 1½ dl hönsbuljong
  • 200 g körsbärstomater
  • 2 msk crème fraiche
  • Svartpeppar
  • 1 tsk färskpressad citron

Gör så här

  1. Skölj, ansa och finhacka salladslöken. Lös upp rucolaknippena och skär bort grova stjälkar. Skölj rucolan och finhacka hälften av den.
  2. Koka upp rikligt med vatten och lite salt i en stor kastrull och lägg i pastan. Koka efter paketets anvisningar, ca 10 minuter, tills pastan är al dente.
  3. Hetta upp oljan i en stekpanna och lägg i salladslöken. Låt den fräsa kort tills den börjar mjukna och lägg sedan i den hackade rucolan. Fräs några sekunder.
  4. Häll i vitt vin och buljong och låt koka ihop 5 minuter. Skölj och halvera körsbärstomaterna under tiden. Blanda ner crème fraiche i såsen och smaka av med salt, peppar och färskpressad citron. Häll pastan i ett durkslag och låt den rinna av väl. Blanda såsen och pastan.
  5. Lägg upp hela rucolablad på 4 tallrikar. Lägg upp pastan med sås på tallrikarna. Garnera med tomathalvor och resten av de hela rucolabladen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…