Pepparkakor utan ägg, mjöl och mjölk

Juletider

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 200 g mjölkfritt margarin
  • 2 tsk malen kanel
  • 1 tsk malda nejlikor
  • 2 tsk malen ingefära
  • ½ tsk kardemumma kärnor
  • 2 dl socker
  • 1 dl sirap
  • ½ dl pofiber
  • 1 tsk bikarbonat
  • 7 dl mjölmix , utan mjölk och glutenfri

Gör så här

  1. Lägg matfettet i en bunke och blanda ner kryddorna. Koka upp socker med sirapen och häll det sedan direkt i bunken med kryddor och matfett. Rör om ordentligt och låt sedan smeten kallna. Blanda samman pofiber, bikarbonat och mjölmixen och ha ner nästan allt i den kalla smeten (spar lite av mjölblandning till utbakningen).
  2. Arbeta ihop det till en slät och smidig deg. Nu ska degen vila över natten. När det sen är dags att baka så arbetar du degen smidig på mjölat bakbord (med mjölblandningen då sparade). Kavla sedan ut degen med plastfilm mellan degen och kaveln. Ta sen ut figurer och lägg på bakpappersklädd plåt och grädda i 200 grader ca 6 minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr