Pepparkakscheesecake

Jag har tidigare kommit med pepparkaksdrömmar och pepparkaksflarn. Här är så ett recept på pepparkakscheescake, till dem som både är pepparkaks- och cheescakes fantaster. Visst ser det godt ut på bilden!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Botten:
  • 75 g smör eller margarin
  • 30 pepparkakor
  • Fyllning:
  • 2 gelatinblad
  • 200 g färskost, naturell
  • skal av 1 apelsin, finrivet
  • 3/4 dl florsocker
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • Garnering:
  • syltat apelsinskal

Gör så här

  1. Smält matfettet. Krossa pepparkakorna fint och blanda smulorna med fettet. Tryck ut blandningen i en form, ca 22 cm i diameter, gärna med löstagbar kant. Ställ formen i kylen så att kakbottnen stelnar.
  2. Lägg gelatinbladen i lite kallt vatten ca 5 minuter.
  3. Rör osten mjuk och blanda den med apelsinskal, socker och créme fraiche. Vispa alltsammans pösigt med elvisp.
  4. Ta upp gelatinbladen och smält dem försiktigt på svag värme i en liten kastrull. Vispa ner gelatinet i fyllningen och bred ut den i formen. Låt stå i kylen minst en timme.
  5. Garnera med syltade apelsinskal.

Kommentarer

Ett måste var jul! Brukar använda "gegget" direkt på pepparkakor till glöggminglet.
Jättegod, klar 5:a! Uppskattad av alla gästerna. Nästa gång kommer jag nog att dubbla satsen fyllning för det blev lite för lite jämfört med botten.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…