Pepparkakscheesecake

En saftig och sval cheesecake med phiadelphiaost.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 25 krossade pepparkakor, cirka 4 deciliter
  • 75 g smält smör
  • 2 st stora ägg
  • 1 dl finkornigt strösocker
  • 400 g philadelphiaost
  • ½ tsk vaniljsocker
  • Glasyr:
  • 3 dl gräddfil
  • 2 msk finkornigt strösocker
  • ½ tsk vaniljsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 170 grader.
  2. Blanda pepparkakskrosset och det smälta smöret till en massa. Tryck ut den i en form med löstagbar botten, cirka 24 centimeter i diameter.
  3. Låt degen gå upp 2 centimeter på kanten. Ställ sedan formen i kylen.
  4. Gör fyllningen under tiden:
  5. Rör ägg, socker, ost och vaniljsocker till en slät smet. Häll den i formen.
  6. Grädda mitt i ugnen i 30 minuter. Ta ut formen. Låt stå cirka 5 minuter. Höj ugnstemperaturen till 200 grader.
  7. Rör gräddfilen, sockret och vaniljsockret till en jämn smet. Bred ut den på kakan.
  8. Grädda ytterligare 5 minuter. Ställ kakan svalt i minst 8 timmar.
  9. Garnera den kalla kakan med vindruvor.

Kommentarer

Jag blir lite knasig av det här receptet, är det bara en portion eller en hel stor kaka? Dom på recept.nu skriver lite udda.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…