Pepparkaksdeg à la Laila

Denna deg är himmelskt god både när den är kall och bara äta som deg. Det blir många pepparkakor av den.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 dl Sirap
  • 4 dl socker
  • 1½ msk Kanel
  • 1 msk nejlikor
  • 350 g smör (ej smält)
  • 3 dl Vispgrädde
  • ca 2 l vetemjöl, 1,2 kg
  • 1 msk bikarbonat

Gör så här

  1. Vispa grädden till skum och blanda i den under omrörning. Rör ut bikarbonaten i lite vatten och arbeta in den i degen med mjölet till en rätt fast deg. Degen får stå svalt och övertäckt till nästa dag.
  2. Kavla ut degen den följande dagen och gör pepparkakshjärtan och gubbar och gummor och mkt mer.
  3. Grädda i ugnen på 175-200 grader tills de fått fin färg, cirka 5-10 minuter.

Kommentarer

Jag har nog missat att skriva att man blandar alla ingredienser förutom grädden och bikarbonaten för de vispar man i efter man gjort med grädden som det står och med bikarbonaten som det står att man ska göra med den. Sen är det bara att låta degen vila över natten och baka dagen efter, men denna deg klarar av att stå flera dagar så att orkar man inte baka ut allt samma dag så spara deg och baka en annan dag. Lycka till
Saknar en del av hur man blandar allt. Har aldrig gjort egen deg själv o din text börjar "mitt i" som någon tidigare skrev. Är de bara att blanda allt eller hur funkar de?
Jag har aldrig gjort egen pepparkaksdeg förut och detta receptet lät ju fantastiskt, men det känns som om det saknas lite text! Beskrivningen börjar ju "mitt i " så att säga. Är det bara att blanda?
Ska det vara mörk eller ljus sirap?
Mycket bra deg både till hus och kakor och jättegod var den också. Tack!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…