Pepparkaksgrissini

Älskad klassiker i ny spännande form. Kul på adventskalaset!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 25 g jäst för söta degar
  • 1 1/4 dl ljummet vatten
  • 1 dl Dansukker Farinsocker
  • 1 krm salt
  • 1 msk pepparkakskryddor
  • 50 g rumsvarmt smör eller margarin
  • 5 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Smula jästen i en skål.
  2. Tillsätt vattnet och rör tills jästen löst sig.
  3. Socker, salt, kryddor och matfett tillsätts.
  4. Arbeta in mjölet tills degen släpper skålens kanter.
  5. Låt jäsa under duk i 40 minuter.
  6. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig.
  7. Kavla ut degen till en platta cirka 20 x 50 cm.
  8. Skär remsor, cirka 1 1/2 cm breda och vid dem till spiraler.
  9. Lägg på plåt med bakplåtspapper.
  10. Grädda mitt i ugnen i 175 °C i cirka 15 minuter.
  11. Nu har du två alternativ, antingen äter du dem nygräddade, gärna till en kopp varm choklad, eller så sänker du ugnstemperaturen till 100 °C och låter pinnarna stå i ytterligare två timmar om du vill ha en hård, torr grissini.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…