Pepparkakspaj med äpple och fikon

MUMS för pepparkaksälskare!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1½ dl socker
  • ½ dl ljus sirap
  • 1 dl vatten
  • 100 g smör
  • 1 ½ msk pepparkakskrydda
  • 6 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Eller ca 700 g färdigköpt pepparkaksdeg
  • Fyllning:
  • 3 medelstora äpplen
  • 6 torkade fikon

Gör så här

  1. Koka upp socker, sirap och vatten. Dra från värmen. Blanda i smör och kryddor och rör tills smöret smält. Rör ner mjöl blandat med bakpulver. Arbeta ihop till en kletig deg och låt svälla några timmar.
  2. Smula hälften av degen ner i en pajform, ca 26 cm i dm. Dela och kärna ur äpplena och skär i skivor. Skär fikonen i mindre bitar. Fördela frukten över pajsmulorna. Smula över resten av degen och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader ca 40-45 minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…