Pepparstekt hel fläskfilé i ugn

Helstekt smakrik läskfilé med pepparsmak.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 fläskfilé ca 500 g
  • Krossad rosépeppar
  • Krossad grönpeppar
  • Krossad svartpeppar
  • Salt
  • Mango chutneysås:
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • ½-1 dl mango chutney
  • ½ dl grädde
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 º.
  2. Putsa bort skinn och senor från fläskfilén.
  3. Klappa in saltet och kryddorna i fläskfilén.
  4. Lägg den på galler i en långpanna och stick in en termometer i den tjockaste delen.
  5. Låt filén stå inne i ugnen tills trmometern visar 68 º, då är köttet genomstekt.
  6. Ta ut k öttet och slå in i folie och låt vila medan du fixar till resten av middagen.
  7. Servera med t ex stekt potatis och en kall mango chutneysås och sallad.
  8. Gör såsen:
  9. Blanda joghurten med mango chutney, salt, peppar och grädde.
  10. Låt såsen vila en stund för att dra till sig smaken.

Kommentarer

Pepparstek Hel Fläskfilee i Ungnen TOPPEN !!!!! Till blev det. Potatisgratäng (Färdig sköpt) för att jag hadde bråttom. Rostad lök och sallad.
Flaskfile' (gris) ska va genomstekt for att doda alla "parasiter". Man kan bli sjuk av okokt griskott/ flaskfile'. Angaende receptet: Later gott, ska prova detta.
Jag tycker inte man ska genomsteka fläskfilen helt den ska vara saftig och lite röd fortfarande

Liknande recept