Persika- och mandeldessert

Denna nyttiga dessert kommer att göra alla glada - lager av kaka, yoghurt, persika och mandel, det är ljuvligt gott! Från kortserien Lev Bättre.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g persikor på burk, i sin egen juice
  • 2 ½ dl matlagningsyoghurt
  • 1 ½ dl vispad grädde
  • 2 droppar bittermandelextrakt
  • 3 msk florsocker
  • 2 ½ dl tärnad sockerkaka
  • 1 dl lättrostade mandelspån

Gör så här

  1. Låt persikorna rinna av väl. Spara juicen. Blanda yoghurt, grädde, bittermandelextrakt och florsocker i en skål. Blanda väl.
  2. Fördela hälften av sockerkakstärningarna i 4 små skålar eller serveringsglas. Häll över hälften av persikojuicen. Skeda över hälften av yoghurtblandningen och sedan hälften av persikorna. Upprepa med ytterligare ett lager sockerkaka, juice och yoghurt. Täck över med plastfolie och kyl 3 timmar.
  3. Lägg på resten av persikorna före servering och strö över rostad mandel.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Nötig musli

Underbar och nyttig musli med nötter. Perfekt i vaniljyogurt, turkisk yogurt eller till fil på morgonen!

@mrsc

Frozen yoghurt

Frukt och bär är ett gott och nyttigt sätt att variera yoghurten på frukostbordet. Jättegott med knaprig müsli.