Persikocheesecake

Mmm vad gott det låter

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 13 digestivekex
  • 75 g smält smör
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 3 ½ dl skalad, mixad mogen persika eller nektarin
  • 1-2 finhackade persikor (totalt cirka 6 st)
  • 200 g Philadelphiaost
  • 3 dl yoghurt (10 %)
  • 3 dl florsocker
  • 1 krm salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 gelatinblad
  • 1 dl aprikosmarmelad
  • 4 urgröpta passionsfrukter
  • Mynta - eller citronmelissblad

Gör så här

  1. Ugn: 200º
  2. Mixa kexen väl i matberedare. Blanda med smör och kardemumma. Tryck ut blandningen i botten på en form, 26 centimeter med löstagbar kant. Ställ in i ugnen 6–8 minuter, låt svalna.
  3. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Vispa samman frukt mix, hackad frukt, Philadelphia ost och yoghurt. Tillsätt florsocker, salt och vaniljsocker. Smält gelatinbladen enligt anvisning på förpackningen, ringla ner i smeten under omrörning. Häll smeten i springformen och ställ i kylen minst 3 timmar.
  4. Vid servering; värm marmeladen försiktigt. Blanda marmelad och passionsfrukt och bred över cheesecaken, garnera med mynta eller citronmelissblad.

Kommentarer

Ohh den här kakan har jag gjort och den blev väldigt god

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Smörig & storslagen fransk chardonnay
98 kr