Persikoformar – diabetiker

Jag brukar ha vaniljkesella till. Går att frysa.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 dl vetemjöl med fullkorn
  • 1 msk lättströ
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 3/4 dl flytande fett
  • 1-2 persikor eller 140 g rent fruktkött i bitar
  • 2 ägg
  • 3/4 dl lättmjölk

Gör så här

  1. Ugn: 225°
  2. Mät upp de torra ingredienserna och blanda med fettet. Forma till en deg.
  3. Låt degen vila en kort stund innan du delar den i 8 bitar och trycker ut dem i folieformar av engångstyp.
  4. Lägg 3-4 bitar persika i varje form. Vispa samman ägg och mjölk och fördela i formarna.
  5. Grädda mitt i ugnen i 20 minuter. Låt svalna innan du stjälper upp.
  6. Tips!
  7. Du kan använda konserverade persikor i egen juice. Skölj frukten med kallt vatten och låt den rinna av på hushållspapper. Formarna kan frysas.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…