Persikopaj

En mycket god paj. Perfekt en riktigt varm sommardag. Vi tyckte att en klick grädde till pajen var för neutralt så vi serverade vaniljvisp till. Den hjälpte till att lyfta fram alla goda smaker.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Botten:
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk strösocker
  • 75 g smör eller margarin
  • 1 äggula
  • Fyllning:
  • 3 persikor, konserverade eller färska
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 ägg
  • 3/4 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200º. Hacka ihop mjöl, socker, smör och äggula till en deg.
  2. Tryck ut degen i en pajform ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.
  3. Skär persikorna i klyftor och lägg dem i det varma pajskalet. Häll fyllningen över persikorna.
  4. Grädda pajen i ca 25 minuter. Låt pajen kallna och servera med en klick grädde.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…