Persikor med sherrysmak

Efterrätter med konserverad frukt pysslade man mycket med på 60-talet. Det fanns ju inte samma tillgång på frukt från jordens alla hörn som idag. Jag får fortfarande riktig feeling när jag någon gång äter fruktcocktail på burk! Det här är dock litet mer avancerat än så.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 burk konserverade persikor, ca 800 g
  • Ca 1 tsk sherry per persikohalva
  • Till servering:
  • Vispad grädde
  • Flagad eller hackad mandel

Gör så här

  1. Låt det mesta av persikolagen rinna av och fukta sedan persikorna lätt med sherry, som får dra in under ett par påspädningar. Vinsmaken får inte bli framträdande och därför krävs det alls ingen stor mängd sherry.
  2. Servera med vispad grädde och strö över litet flagad eller hackad mandel.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…