Persikotårta med farinströssel

Detta är en desserträtt, som sätter pricken över I:et på en superb middag.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 21/2 dl socker
  • 100 gr margarin
  • 21/2 dl vetemjöl
  • 1 msk cognac (ev.)
  • 1 burk persikor, konserverade (6 halvor)
  • 3 msk farinsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Vispa ägg och socker pösigt
  3. Smält margarin och blanda detta i smeten.
  4. Tillsätt mjölet och ev. en liten skvätt cognac.
  5. Häll smeten i en rund, väl smord och bröad form.
  6. Häll av lagen från persikorna och skär dessa i klyftor.
  7. Placera klyftorna i smeten och strö över farinsockret.
  8. Grädda i ugnen i cirka 25-30 minuter
  9. Grädda ej kakan i ugnen, så att den blir helt fast. Smakar bäst om den är lite kladdig inuti.
  10. Servera gärna kakan med vispgrädde

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…