Pestopaj

Dinkelmjöl och kvarg ger ostpajen ett lägre GI än vanlig paj.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 ½ dl siktat dinkelmjöl
  • 100 g smör
  • 3/4 dl Kesella kvarg
  • Fyllning:
  • 2 krukor basilika
  • 3 ägg
  • 1 3/4 dl Kesella kvarg
  • 1 dl vispgrädde
  • 150 g riven ost, gratäng
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 pressad vitlöksklyfta
  • 1 dl rostade pinjenötter

Gör så här

  1. Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa.
  2. Tillsätt kvarg och arbeta snabbt ihop till en deg.
  3. Tryck ut degen i en pajform, ca 23 cm i diameter.
  4. Nagga med en gaffel.
  5. Låt pajdegen vila i kylen ca 30 min.
  6. Sätt ugnen på 200°.
  7. Hacka basilikan.
  8. Vispa ihop ägg, kvarg, grädde, ost, salt, peppar, vitlök och basilika.
  9. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 min.
  10. Häll i fyllningen och strö över pinjenötterna.
  11. Grädda i mitten av ugnen 35–40 min.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…