Petits-chouxbakelse fylld med vaniljglass och toppad med chokladsås

Luftig bakelse fylld med riktigt bra vaniljglass. Ringla sedan över en hemgjord mörk chokladsås! En fransk delikatess!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Petits-chouxbakelse:
  • 50 g smör eller margarin
  • 2 dl vatten
  • 2 dl vetemjöl
  • 4 st ägg
  • Chokladsås:
  • 250 g mörk Marabou choklad
  • 2 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 2 msk florsocker, siktat

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 graders värme.
  2. Koka upp vatten och smör i en liten kastrull.
  3. Vispa i vetemjöl. Ta bort kastrullen från plattan. Låt smeten svalna något under omrörning.
  4. Ha i ett ägg i sänder och vispa kraftigt efter varje ägg till smeten blir jämn och fin.
  5. Spritsa eller klicka ut smeten på en smord plåt. Gräddas i 20 min i mitten av ugnen eller tills de är gyllenbruna och höga. Öppna inte ugnen innan 15 min. har gått.
  6. Låt bakelserna kallna.
  7. Smält chokladen i mikro på full effekt ca 1,5 minut under omrörning var 30:e sekund. Rör ner grädde, siktat florsocker och sist mjölk.
  8. Fyll bakelserna med vaniljglass och ringla över chokladsås.
  9. Njut!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…