Pikanta tomatpajer

Spröda minipajer passar utmärkt som mellanmål. Tillsammans med en sallad passar de även att servera som huvudrätt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajdeg:
  • 2½ dl vetemjöl
  • 125 g smör eller margarin
  • 2-3 msk kallt vatten
  • Fyllning:
  • 4 tomater
  • 1 knippa basilika
  • 200 g fetaost, mager
  • 100 g ost, mellanlagrad
  • 3 ägg
  • 2 dl mjölk
  • ½ tsk salt
  • 1 krm vitpeppar

Gör så här

  1. Häll mjölet i en matberedare. Skär matfettet i tärningar och lägg det ovanpå mjölet. Kör ingredienserna till en grynig massa. Späd med kallt vatten, lite åt gången tills en degboll bildas. Stanna maskinen och ta upp degen. Lägg den på en mjölad tallrik, platta till den och ställ in i kylskåpet, minst 30 minuter.
  2. Dela under tiden tomaterna i 4 delar. Ta bort blomfästet och kärnorna. Skär fruktköttet i bitar. Skölj basilikan, skaka den torr mot hushållspapper, nyp av bladen och strimla den. Tärna fetaosten och blanda den med tomatbitarna och basilikan.
  3. Riv osten fint. Vispa sönder äggen i en skål och blanda med ost och mjölk. Salta och peppra. Värm ugnen till 225 grader.
  4. Dela degen i 16 bitar. Klä formarna med degen, tryck ut den mot sidorna.
  5. Fördela tomat- och ostblandningen i pajskalen och häll över ägg- och mjölkblandningen. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills ytan är gyllenbrun och äggblandningen har stelnat.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…