Pink Lady

En underbar tårta som passar perfekt för ett fint födelsedags kalas.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Tårtbotten:
  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl (60 g)
  • 1 dl potatismjöl (75 g)
  • 2 tsk bakpulver
  • Ljuschokladtryffel:
  • 100 g hackad mjölkchoklad
  • ⅓ dl vispgrädde
  • 2 tsk rumsvarmt smör
  • Fyllning:
  • 200 g färska eller frysta hallon
  • ½ dl strösocker
  • Vaniljkräm:
  • ½ vaniljstång eller 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 äggula
  • 1 ½ msk maizena majsstärkelse
  • 1 ½ msk strösocker
  • 1 dl vispgrädde
  • Till Garnering:
  • 3 dl visprädde
  • 400 - 500 g rosa marsipan

Gör så här

  1. Sätt på ugnen på 200 grader.
  2. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, cirka 24 cm i diameter.
  3. Vispa ägg och socker pösigt i cirka 10 minuter. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver. Sikta ner det i äggsmeten och vänd ihop till en jämn smet. Häll smeten i formen och grädda kakan lite under mitten i ugnen i cirka 25 minuter.
  4. Ta ut kakan. Låt den svalna lite innan den vänds upp på ett fat. Skär den kalla kakan i 3 bottnar med en sågtandan kniv.
  5. Lägg chokladen i en skål (hackad.) Koka upp grädden och häll den över chokladen. Rör om till en slät tryffel. Tillsätt smöret och rör om. Låt kallna till bredbar konsistens.
  6. Rör ihop hallonen och strösockret till fyllningen.
  7. Dela vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i en rostfri kastrull. Lägg även i stången. Blanda ner resten av ingredienserna till vaniljkrämen utom 1 dl grädde. Sjud under omrörning tills krämen tjocknar. Den får inte koka. Häll upp krämen i en bunke och täck med plastfolie. Låt svalna och ta sedan upp vaniljstången.
  8. Vispa 1 dl grädde rätt fast och blanda ner i den kalla krämen.
  9. Bred ut chokladtryffeln på en av bottnarna. Lägg på botten nummer två och bred på rårörda hallon och vaniljkräm. Lägg på den sista botten.
  10. Täck tårtan med platsfolie och ställ den kallt. Det är bra om tårtan får stå till sig i ett par timmar i kylen innan man lägger på grädde och marsipan.
  11. Vispa grädden fast till garneringen och kavla ut marsipanen mellan plastfolieark. (Eller köp färdig utkavlad.)
  12. Täck tårtan med grädde och lägg på marsipanen. Jämna till kanterna på marsipanen med en kniv och garnera efter smak. (T. ex med marsipanros.)

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…