Piri Piri Kyckling

En mycket god rätt för er som gillar lite "hot" mat.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 stora kycklinglår
  • Svartpeppar, mellanmalen
  • 1 tsk salt
  • 250 g charlottenlökar, ett nät
  • 2 stora tomater
  • 1 burk stora vita bönor
  • 1 dl vatten
  • 1 påse bladspenat 125 g
  • Piri piri sås
  • ½ citron, saften
  • 1/4 dl olivolja
  • 4 st Piri-piri

Gör så här

  1. 1. Värm upp ugnen till 225°.
  2. 2. Lägg kycklinglår, skalade, halverade lökar och tomater skurna i grova klyftor i en ugnsform.
  3. 3. Krydda allt med salt och svartpeppar. Sätt in formen i mitten av ugnen och stek i 35–40 minuter.
  4. 4. Rör under tiden ihop citron, olivolja och Piri Pirifint stötta i mortel .
  5. 5. Ös eller pensla kycklingen 3–4 gånger med såsen under stektiden.
  6. 6. Blanda i bönor avrunna och sköljda och vatten efter ca 20 minuter.
  7. 7. Prova om kycklingen är färdigstekt genom att sticka i den tjockaste delen på låret. Rinner köttsaften ur klar och fin är kycklingen färdig.
  8. 8. Servering: Ta ut ugnsformen. Lyft ur kycklinglåren.
  9. 9. Vänd ner bladspenaten bland grönsaker och skysås. Krydda med lite extra salt och svartpeppar samt låt kycklinglåren vila 4–5 minuter innan du serverar.

Kommentarer

Jag marinerade kyklingfileer i såsen några timmar, och grillade dem sen, det blev kanongott, lagom starkt.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…