Pistage- och citronrutor

Denna kakan är smaksatt med pistage arom. Tål man mandlar och nötter kan man ersätta aromen med pistagenötter.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 dl flytande margarin
  • 3 dl vatten
  • 7 ägg
  • 6 dl socker
  • 6 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 tsk pistage arom
  • Alt. 250-300 g pistagenötter, malda
  • 1 tsk citron arom
  • Alt. Skal av 1 citron.
  • 6 droppar grön hushållsfärg (om du använder arom)
  • Glasyr:
  • 500 g Philadelphia färskost, naturell
  • 5 dl florsocker
  • 1-2 citroner, saft och skal
  • Ev. 8 droppar gul hushållsfärg

Gör så här

  1. Smörj en form, 30x40 cm, strö på ströbrödet. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i margarin och vatten. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Tillsätt aromer eller hackade pistagenötter. Häll upp smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 25-40 minuter i 175 grader. Låt svalna.
  2. Glasyr:
  3. Rör ihop alla ingredienserna till en slät glasyr. Fördela glasyren över kakan då den svalnat. Pynta efter önskemål eller med pistageströssel.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr