Pistage- och lavendelbiscotti

Vi är många som drömmar oss tillbaka till somrar vid Medelhavet. Här en biscotti med pistage och lavendel som tar oss nästan ända dit.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 100 g smör, rumstempererat
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 2 ägg medelstora
  • 1 dl pistagenötter grovhackade
  • 5 dl vetemjöl (300 g)
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 1 msk lavendel torkad (+ev extra att strö över)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Rör smör och socker poröst i matberedare. Tillsätt ägg och nötter. Mixa sedan i mjöl, bakpulver och lavendel och kör tills det precis är blandat.
  3. Dela degen i två, forma till cirka 30 centimeter längder och lägg på papprad plåt. Strö över lite extra lavendel om du vill och pressa in lätt i degen.
  4. Grädda cirka 15 minuter, ta ut och skär 2-3 centimeter breda bitar lite på snedden. Sära något på bitarna och grädda sedan ytterligare cirka 10 minuter.
  5. Ta ut och låt svalna på plåten.
  6. Förvaras i burk när de svalnat helt.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…