Pistagekaka Mascapone med jordgubbar och vanilj

En smarrig efterrätt med smak av pistage, jordgubbar och fräsch vanilj.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 280 g socker
  • 1 tsk salt
  • 120 g crème fraiche
  • Skal från 1 citron, finrivet
  • 200 g mjöl
  • 10 g jäst
  • 80 g smält smör
  • 40 g pistagepasta (finns i välsorterade butiker)
  • 10 cl vodka
  • 250 g Mascarpone
  • 1 vaniljstång, urskrapad
  • 0.5 dl Mjölk
  • 2 msk florsocker
  • 2 askar jordgubbar
  • 2 kvistar mynta
  • 2 lime
  • Florsocker

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker poröst.
  2. Blanda samman alla torra ingredienser utom jästen. Rör ut jästen i det smälta smöret. Blanda samman med äggsmeten och vodkan.
  3. Blanda crème fraiche och pistagepastan, vänd ner i smeten.
  4. Häll i en smord och mjölad form.
  5. Baka i ugn c:a 30 min på 175 garder.
  6. Rör mascarpone, mjölk och florsocker till en slät kräm. Strimla vaniljstången till garnering.
  7. Noppa och dela gubbarna. Riv skalet och pressa juicen från limen. Strimla mynta och marinera gubbarna i lime, mynta och florsocker.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…