Pitabröd med havrekli

Lättsötat bröd som man kan fylla med något gott och ta med på utflykten eller äta hemma.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 6 dl vatten
  • 2 msk rapsolja
  • 30 g jäst (2/3 paket à 50 g)
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 dl havrekli
  • 4 dl grahamsmjöl
  • 6 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Ugn: 250 grader
  2. Värm vatten och olja till 37 grader och rör ut den smulade jästen med degspadet.
  3. Tillsätt salt, havrekli, grahamsmjöl och 5 dl av vetemjölet. Arbeta degen väl och låt den jäsa under bakduk i 60 minuter.
  4. Pudra över med lite av det resterande mjölet och arbeta ihop degen.
  5. Lägg degen på mjölat bord och knåda till en smidig och slät deg. Dela degen i två halvor och rulla ut och dela varje del i 11 bitar.
  6. Forma varje bit till en bulle och kavla till en platt kaka med 12 cm i diameter.
  7. Skjut in plåten i ugnen och låt den värmas medan du bakar ut.
  8. Lägg ut de färdigkavlade bröden på den varma plåten och grädda på mittfalsen i 7-8 minuter.
  9. Låt kallna i bakduk. Kan frysas.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…