Pitapizza med potatis och vitlök

Dessa goda potatis- och vitlökspizzor är mycket enkla att laga, och perfekta att servera till lunch.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 stora fasta potatisar
  • 1 msk olivolja
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk finhackad färsk oregano
  • 1 msk finhackad färsk timjan
  • 2 stora pitabröd
  • Flingsalt till avsmakning
  • 1 citron, skuren i klyftor

Gör så här

  1. Skala potatisen och skiva den tunt. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull. Lägg i potatisskivorna och låt dem koka 2 minuter. Låt rinna av väl, ställ åt sidan och svalna.
  2. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda olja, vitlök, oregano och timjan i en liten skål. Blanda väl.
  3. Lägg pitabröden på en plåt klädd med bakplåtspapper. Fördela potatisskivorna på pitabröden så att de överlappar varandra.
  4. Ringla över ört- och vitlöksoljan och grädda 18-20 minuter tills potatisarna är mjuka och brödet gyllene. Strö över flingsalt och servera med citronklyftor.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept