Pizza med ädelost och bacon

En jättegod pizza med ovanlig fyllning!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 2 dl 37-gradigt vatten
  • 1 msk olja
  • 1/2 tsk salt
  • 5 dl vetemjöl
  • 5 stora tomater
  • 150 g ädelost
  • 1 grön paprika i ringar
  • 8 skivor bacon
  • 12 svarta oliver
  • 1 tsk oregano
  • 2 dl riven ost

Gör så här

  1. Rör ut jästen med det varma vattnet. Blanda i olja, salt och vetemjöl. Knåda degen ordentligt och låt den jäsa i bunken i 45 minuter.
  2. Dela degen i 4 bitar och kavla ut dessa till 1/2 cm tjocka cirklar, eller kavla ut hela degen så den täcker en bakpappersklädd plåt.
  3. Skär tomaterna i tunna skivor och lägg på pizzorna. Smula över ädelost och lägg på paprikaringar, baconbitar och halverade oliver. Strö på oregano och riven ost.
  4. Grädda pizzorna i 225º i ca 15 minuter eller tills de har fått färg och osten har smält.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@irrevirre

Flammkuchen

Äter ofta Flammkuchen i Tyskland. Den klassiska flammkuchen har gul lök och bacon som ”pålägg” men det går att variera. Paprika, oliver, blanda lite…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr