Pizza med blåmögelost och ruccola

Den smakrika osten gör pizzan extra lyxigt god!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Deg:
  • 25 g jäst
  • 2 1/2 dl ljummet vatten
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk strösocker
  • 6-7 dl vetemjöl
  • Fyllning:
  • 1 burk tomatsås, t ex med basilika, ca 420 g
  • 1 rödlök
  • 250 g Høng Bellablu blåmögelost
  • 100 g ruccola

Gör så här

  1. Lös jästen i vattnet.
  2. Tillsätt olivolja, salt, socker och vetemjöl.
  3. Arbeta degen smidig. Låt jäsa ca 30 minuter.
  4. Sätt ugnen på 250 grader.
  5. Dela degen i fyra delar.
  6. Platta ut till portionspizzor och lägg dem på bakplåtspapperklädda plåtar.
  7. Stryk på tomatsåsen.
  8. Skala och strimla rödlöken, fördela den på pizzorna.
  9. Strö över smulad Bellablu och grädda i mitten av ugnen, 10-15 minuter.
  10. Lägg på ruccola och servera.
  11. Tips!
  12. Blanda gärna olika ostsorter att strö på pizzan.
  13. Salamiskivor smakar gott på.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr